Fangirl mode: BTS IS ON FIRE

Sunday, May 01, 2016
Assalamualaikum,


First time dalam masa kurang daripada 24 jam, Adlin update 2 kali dekat blog. Kali ni, memang terpaksa update, sebab MY POOR FANGIRL HEART IS ON FIRE T.T OH MY GOD WHY BANGTAN WHY??!!

Okay macam yang kita tahu, tiga hari lepas Bighit keluarkan teaser untuk lagu baru Bangtan, dan semalam baru keluar full MV untuk lagu baru ni. Lagu baru ni adalah salah satu title untuk last series of HYYH, iaitu Young Forever.

Semalam semantara dia keluarkan MV ni, diorang ni buat lah countdown dekat V App, main-main game semua sampailah 20 minit sebelum MV ni dikeluarkan. Ramai gila yang tengok sementara tunggu MV keluar, sampaikan ada 100M hearts dekat countdown tu. Antara yang tunggu tu ialah Adlin hehehehe Here some screencaps from V app, credit to the owner of the pictures.

My Hobie is looking fine.. and what with that face, Tae?? 

Hobie is the 'Burning Man' and everyone is confused hahahahah

Ayat Namjoon masa sebelum penghabisan tu, "Thank you and I hope that your youth and our youth will continue to be spent" Auww uri Namjoon leader, bila dia cakap macam tu rasa macam Bts dah nak buat last comeback hahahah

AND BACK TO MV, THE MV ITSELF IS FIRE.

Macam sebelum ni, Bts lebih banyak focus dekat theme youth. Kalau dalam MV, ada dia letak perkataan youth tu besar-besar.


And part Min Yoongi aka Suga salam tangan orang tu, and bukak lagu, orang tu terbakar. Adlin macam woahhhhhhh kenapa tu Suga kau tu hot sangat ke sampai orang tu terbakar.


Ada yang cakap orang tu melambangkan computer ataupun haters, Suga nak deal dengan haters Bts lah tu, sebab tu dia cakap It's burning up here. Mungkin dia nak cakap yang Bts ni hot and burning kan haters tu. And plus member lain tak tolong pun, and Jungkook selamba je main basikal pusing-pusing dekat lelaki tu walaupun laki tu terbakar. 


Part ni buat Adlin crack up. Muka semua on point lelagi Hobie hahhaahh and cara Jin pandang camera macam dia cakap ye ni normal dalam Bangtan, silalah jangan pelik dengan kitaorang.



Diorang ada cakap yang tarian ni lagi susah dari Dope. Bila tengok pun tahu yang tarian ni susah. Tapi nampak macam diorang enjoy the dance well. Lagi-lagi Tae and Hobie. Aduh Hobie buat dance ni lagi ada feel tau. 

Tae main game, and dalam game tu pun ada fire tau. And ada kereta terjatuh, and kereta tu on fire gak. So ada kena mengena ke dunia game and dunia reality??

Jin jadi model yang sangat perfect

Jimin ni asyik main api je, dari zaman I need you tu yang part dia bakar polaroid and sekarang bakar jari dia sendiri

Part rap antara Namjoon and Hobie are so cute.. Muka Hobie alahai comelnya jangan lah macam ni awak 

Ni lagi sorang comel, part mamat ni tak banyak, kalau ada pun dia gerak, susah nak screencap pic yang lawa dari dia

Part ni pun lawak, dalam banyak-banyak benda kenapa awak semua main dapur gas?? Dah lah api kat dapur tu besar, kang kalau terbakar rambut.. Hobie kau tu rambut untuk era ni tak selawa macam era lain, kalau terbakar rambut kau nnti terpaksa potong pendek 

Ending MV ni dia tulis boy meets what.. what??!! meet the death of all army?? please tell us bighit

Dalam masa 2 jam sahaja, lagu Bangtan dah jadi all kill sepanjang malam. Terus naik jadi first place dekat Melon and beberapa korean apps lagi. And kurang daripada 8 jam, ada 2 Million views dekat dua-dua channel utama, ibighit and 1thek. Army is on fire too hahahaha 



So apa pendapat korang tentang lagu ni?? 

Addition: Malam-malam Hobie tweet pic dia yang sangat alahai comel betul 

*_*

Oh, and pendapat Adlin, kalau nak dengar album tu.. Cuba dengar lagu love is not over. Best gila lagu tu seriously Bangtan style and Adlin lagi suka lagu tu dari lagu save me sebab lagu save me tu tak ada Bangtan Style hahahahaha and house of card sangat biadap XD haish please help me my heart still on fire even dah nak pukul 12 tengah hari and Adlin still dengar lagu Bangtan berulang-ulang 
Post a Comment
Powered by Blogger.